Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett desperat behov av att få i hop något som cvibrerade skönt i skrivandes stund...jobbade i två dygn med detta


flyter bort

Jag ska samla upp guldkorn när du dammar av din byst
Jag ska kopiera dina drömmar när jag lyssnar på din passion alldeles tyst
När jag står med ena foten i december och andas november och minns
Jag ska hänga över en köpmans disk och planera inköp av prylar som inte finns

Flyter bort i en ström av varm stearin, det smälta, det varma, det ljusa
Flyta bort i dom varma dimensionerna, andas in och det sunda som kan berusa
Rinna med tills det stelnar, vänta på en kobbe tills mer varmt kommer flytande och för bort
Låta tiden smälta och rinna i väg, en njutning av en annan sort

Och jag ska vårda med tanke, jag ska uppleva tills jag inte ska leva mer
Försiktigt ska jag packa upp för att sedan packa ner
Jag slå in i bubbelplast så drömmar inte går i kras
Och ändå ska jag flämta av berusning när vinter smälter och min värld sveps bort i ras

Flyta bort i en ström av smält stearin som rinner , en flod som fylls på
Värma sig och se ljuset rån flodens källa, jag vill vara i det varma då
Vill, jag vill flyta bort i ljusets värme och bara följa utan att skapa motstånd
Följa en ström av stearin, låta känslorna skölja bort motståndet som göms i begreppet förstånd

Jag vet att jag borde söka kärlek, men jag söker den värld som är min, till för mig
Kanske är jag redan kärlek, precis så som du säger att du är kärleken i dig
Varje gång ämnet tas upp på tv eller i samtal blir jag svag i knäna, ja blir kär
Kameran ligger där och jag vet att det är kärlek, den kärlek som jag älskar här

Flyter bort i en ström av stearin, en meditation, ett tillstånd med leendet och vilja
Flöda med stearin som varmt strömmar fram, där det fasta och det flytande inte går att skilja
Flyta bort i värme bland det som försöker stelna men ändå fortfarande är mjukt
Bara vara så där fri, det känns förbjudet, är inte det som skapat den typen av förbud sjukt

Jag ska älska i stillhet, det liv som jag höll på att avsäga mig
Jag ska leva i inget, av inget, och vara ett med livet i sig
Jag måste hitta ljusstakar som är rena nog för att våga tända ljus i
Det finns ett djup, en allvarlig tanke i det självklara i tanken på att vara fri




Fri vers av PPQ
Läst 314 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-11-23 22:54



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Och jag tragglar med gitarren för att hitta melodin som är så självklar i dina texter! Nu ska jag ta igen missad tid och läsa;=)
2011-11-24

  Ritva
när kopmmer du till mig??---skojar-
_jättebra skrivet...nej...underbart;-))
2011-11-24

    lory
gud,underbart..känns..verkligen min vän..
2011-11-23

  Ninananonia VIP
Varmvackert ordflöde... en njutning att läsa...
2011-11-23
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ