Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Assimilation

"Det är synd om människorna"
Att passa in
Att höra till
Att vara glad
Att göra rätt
Att lycka till
Att finnas till
Att älska
Att hata
Att tänka,
undra,
veta,
känna,
se och höra
Att bli ett vackert lik
Att sträva efter kärlek iställer för att vilkorslöst bli älskad för den man är
Att våga säga vad man
Att våga stå för vad man tror på
Att våga leka fastän man måste vara rak i ryggen
Att ge upp en bit av sig själv
Att ge upp den man är
Att vara den man ska och inte den man vill
Att formas efter dig och mig och er och alla andra
Att tro att man är ful och inte duger till
Att sträva efter lycka när lycka är att le
Att ständigt gå med sorg i bröstet och längta efter regn
.
Att vara hungrig medan andra äter
Att vara törstig medan andra dricker
Att frysa när andra svettas
och allt för att de är rädda för att dö
.
Att kväva själen tills den dör
Att kväva rädslan tills man spyr
Att älska hat och hata kärlek
Att fammla fram när det är ljust
Att vara rädd för spöken
Att vara barn
Att inte förstå
.
Att inte få va människa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Fri vers av hassanzass
Läst 285 gånger
Publicerad 2011-11-26 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hassanzass
hassanzass