Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

  Minnen




DET HEMSKA

 

 

Fem år och kryper ihop i lilla rummet.

Skruvar på radion.

Högt, högt-

Vill inte höra det där hemska.

 

August Persson och far har precis

tagit supen före.

Hörde liksom till.

 

 

 

Julslakten.

 

 

 

Vill inte se!!

Vill inte höra!!

 

Men så hänger den där

efter några timmar

på en upprätt stege,

uppfläkt och naken.

 

Grisen som jag en gång

sett födas.

 

Och helt plötsligt

är den mat och ska bli

köttbullar och skinka

 

 

Inget konstigt med det!!

Det  var ju vårt liv, vår mat.

 

och vi var:

 

 

Nära naturen.

Nära livet.

Nära döden.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-29 08:44



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet om minnen
från förr
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP