Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eksjö.


Vad jag ser.

Staden ligger tyst. Butikerna är delvis nedsläckta.
En ensam tjej gick på andra sidan vägen. Rött hår. Svart skinnjacka. Blåa jeans.
Hör skrik bakom mig. Ungdomar springer över vägen. Reflekterar inte över det.
Ser en bil köra förbi i ögonvrån. Dunkar hög musik ifrån den. Ungdomar.
En ensam kille står utanför Coop. Affären är öppen. Folk innanför.
En polisbil står parkerad utanför konditoriet. Texten på sidan antyder till hundägare.
Polisen går runt i mörkret på gräsområdet. Hunden hoppar runt.
Han talar i din radio. Letar efter någonting.
Hunden tittar på mig. Hoppar iväg emot ägaren. Vaksam?

Jag sitter vid gate E. Väntar på sista bussen hem. 21.45.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Pyro
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-29 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pyro
Pyro