Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden är tagen från båten mellan fastlandet och Corfu (2008)




Rätt och Fel i livets skola

Vad är fel och vad är rätt?
Då, i skolan var det lätt:
Några "R" och en bock
i ditt blåa uppsatsblock.
resultatet syntes tydligt
Betyget längst ned, prydligt

--

I livets skola är det svårare
för oss lyckospårare.

Att på ett hak välja fel rätt
Kan föra en till lasarett
Det kan ju verka rätt fel,
Men uti livets luriga spel
Kan korten landa på olika sätt
Kanske just ödet rätt dig lett.

--

Har du i livet gjort rätt eller ej?
Du har gjort allt som krävdes av dig!

Sörj ej över gången tid
Just nu tar ju framtiden vid.

Gör dina val, forma din värld
Det är du verkligen värd!

 

 




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 352 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-05 16:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt klurig text!
2011-12-06

    ej medlem längre
Underbara positiva rader!

"Har du i livet gjort rätt eller ej?
Du har gjort allt som krävdes av dig!

Sörj ej över gången tid
Just nu tar ju framtiden vid.

Gör dina val, forma din värld
Det är du verkligen värd!"
2011-12-06

    ej medlem längre
Positiva ord denna kväll med säsongens första snöfall (i Täby i alla fall)
2011-12-05

  Minkki VIP
Skön läsning, verkligt skön! Tack, alltid lika positiva Tor-Björn!
2011-12-05

  Eva Langrath VIP
Positiv må bra text att ta till sig i mörkret.
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)