Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade en gång en vän vars mor alltid ringde minst en gång men ofta flera gånger medan vi var hemma hos honom och umgicks, pratade, lyssnade till musik och bara var. När han svarade i telefonen gick hans svar till modern ungefär så här.


Femtioelva sätt att säga ja på






Det sitter en kvinna i en kafeteria. Hon har en slät kopp framför sig och telefonen ringer. Det är bara att lyfta luren och svara. Det är bara hennes svar som hörs för den som talar i andra änden skriker inte. Det som hörs låter något i den här stilen.
- Ja?
- Ja!
- Mmm.
- Mmm, mm, m.
- A.
- Jaa.
- Ja!
- Jo.
- Ja.
- M.
- Aha...
- Aha?
- Ja?
- Aha?
- Ja.
- Mm.
- Mhm?
- Mhm?
- Mmm.
- Mm?
- Jaja.
- Jo.
- Ja.
- Mhmm.
- Mmm.
- Jaja.
- Jadå.
- Mhm, ja.
- Jaa.
- Nej.
- Ja.
- Jaja, jaja.
- Mmm.
- Ja.
- Jajaja.
- Jo.
- Ah!
- Mhm.
- Mhm?
- Mhm.
- Mhm?
- Jaa...?
- Aha.
- M.
- M!
- M?
- Aha...?
- Ahaaa...?
- Mmm.
- Jaa.
- Jaaa.
- Mm.
- Jaa.
- Ja.
- Ja?
- Ja!
- M.
- Jo.
- Mhm, mhm, mhmmm.
- Jaa.
- Jajaja.
- M.
Luren läggs på och kaffet som nu hunnit svalna precis så det är drickbart, dricks sakta i behagfulla klunkar. Det är fint porslin och det är en dyrbar kafeteria. När så kaffet har druckits upp reser sig kvinnan från stolen och kastar med en behagfull knyck koppen över ena axeln så den kraschar in i vägen bakom. Därpå kastar hon en sedel på bordet och avlägsnar sig ut ur lokalen och även ut ur den här lilla historien som om ingenting alls någonsin utspelat sig på den där lilla gatan i den lilla staden i det lilla landet i den lilla verkligheten kallad livet.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-11 08:34



Bookmark and Share


  Nanna X
jag fick bara det till 53 sätt även om jag räknade upprepningarna. men det gör ju ingenting.
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP