Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luciavaka....

Natten får sällskap av månen
som lyser över lucior
och stjärngossar små
som vakar in luciamorgon
och försöker få
timmarna att gå.
Trots fest och glam
kom vakan på skam
Så när morgonrodnad på himlen lyser
och månen länge varit vaken och fryser
Så har stjärngossar små
och små lucior också
Gått hem till sängen för att sova sött
för efter natten blev de ganska trött
Kvar i luciatåg
var publiken de enda man såg.
De fick som tröst en luccebulla
men de hade trevligt och surra.
Så medan luciatåget sov
sjöng publiken sitt lov
för gemenskap med varann de höll hov.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-13 00:10



Bookmark and Share


  anits VIP
En härlig bild målar du upp
med dina ord, mycket fint
2011-12-13

  Anya VIP
Vad sött. Ser de små framför mig.
2011-12-13

  Ninananonia VIP
Härligt om luciavakan... :)
2011-12-13

  Vici
Så det kan gå... ;)

Kanske lika så bra det.
Det är ju en dag imorgon
också...
:-)
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP