Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucia ute på hal IT-is (humor)

Lucia har bråttom, hon messar en text
Om tron inför framtiden som redan växt.

Kommer i full fart, med tärnor och ljus.
Smajlies och glädje värmer vårt hus.

Hon springer ett varv runt scenen,
vi ser till och med en skymt av benen.

Hennes krona hamnar allt snedare,
Ingen fara, den är av halvledare.

Ljuset kom utan tryck på knappen -
Lucia för detta har rätta appen.

En bit in i framtiden anar vi ljuset
som kommer när allting blir mindre fruset.

När jorden kan grävas och kabel dras
genom en fiber av renaste glas.

Huvet mitt kommer ej värka ikväll
Ty glöggen var stark, men virtuell.

 

--------------------------------------
Bilden är ett bearbetat foto av Fredrik Magnusson, från
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lucia_procession.jpg
Licens: Creative Commons Attribution Generic 2.0




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 783 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-12-13 08:34



Bookmark and Share


  anits VIP
En härlig text, humor behövs
lite då och då
2011-12-13

    ej medlem längre
Härligt med lite humor, det behövs!
Virtuell skål (mugg) på dig!
2011-12-13

  Lars E Jönsson
Glögg som är så gott.
2011-12-13

    ej medlem längre
Kul text:))

Synd att Du inte får nån riktig glögg,
tycker någon kunde skickat en flaska till Dig :))
2011-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)