Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människan har förlorat sitt sinne för nyanser?


Färg

Överallt
påträngande
starka färger
skär i ögonen
skär i sinnet
osmakligt
i en godisbutik där slemmiga gelatinmaskar krälar runt
och förgör varandra med sina giftiga
färger

Men på en plats
där stillhet råder
där ingen skriker
där allt går i lugna
jordfärger
tallbarrsgrönt
februarigrått
en tidig morgon
först där, när kontrasten tillåts verka
kan en klar färg verkligen vara 
vacker




Övriga genrer av Quenjajamensan
Läst 555 gånger
Publicerad 2006-01-18 16:05



Bookmark and Share


  Julia S
Verkligen sant ju! Och du, vi har tom träffats på riktigt! haha. Vet inte om du känner igen mig men...Fint skrivet iaf!
2007-07-31

  Andreas Safer
fruktanvsvärt bra idé, tycker att andradelen haltar på rytm och stavelser, jag brukar lösa detta genom att använda många radbyten och pauser, se protyp. Samt att läsa för mig själv och göra små ändingar efter jag först tyck mig vara färdig. Tex hade jordefärger låtiti bättre, ljudmäsigt an jorfärger, pga stavelserna. Sätter man sig och läser nogrant ser man ofta att skaer som låter bra faktiskt har lika många stavelser. ycker iof inte att det är nått man bör tänka på närman skriver, men man kan finputsa i eftrehand.

Prototyp del 2:

Men på en plats där stillhet råder
där ingen skriker
där allt går, i lugna
jordfärger

tallbarrsgrönt
februarigrått
en tidig morgon
först där

kan en klar färg
vara vacker
2006-01-20

    NoMi F
Efter två läsningar
så kan jag ta in den helt
Fick tänka lite här
Vilket jag tycker om
Du skriver fint där, först
om det stressiga skrikiga och sedan
motsatsen, lugnet
Fint
2006-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Quenjajamensan
Quenjajamensan