Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet att förgöra

Tredje världen
äntligen fri
äntligen får de handla
fritt
med oss
de har halva foten inne
inlindad
och resten sprängd i småbitar
blod torkar snabbt i Sahara
av en landmina
tillväxt
äntligen en bättre värld
för vapenindustrin

Mångkultur
ta världens folk
blanda
gytter av färger

samba
drömspår
kimono
halmtak
ät en puppa

häll ut i vasken
häll på nytt
glashus
allting blir plötsligt äkta
för det är inte längre självklart
gytter av neonskyltar
som fräter sönder hornhinnan
GUD är pengar
GUD är död
och de traditioner som finns kvar
är de som någon har patent på
patent på liv
patent på ord
får jag skriva det här?
inte om tjugo år




Övriga genrer av Quenjajamensan
Läst 626 gånger
Publicerad 2006-01-18 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Quenjajamensan
Quenjajamensan