Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har funnit meningen med livet

På en gata i Indien,
sitter en kastlös flicka
och gråter
Hon är ensam och rädd

Någonstans i Bangladesh,
skär en 15-årig pojke
av sig halsen
i hopp om att hitta
meningen med livet

I Kenya,
svälter ett barn
till döds
och dumpas på
en soptipp

En flicka föds
i fängelse
och lever hela sitt liv
inom Bangkok Hiltons
murar

I Irak så skjuts
en pojke till döds
framför 30 soldater
-och de kallar sig hjältar

I öknen,
blir en ung kvinna bortgift
och hon sörjer sitt liv
Det som hon aldrig hade

Under tsunamin,
räddas en pojke
och kan skratta
sig lycklig över pappa i behåll

En svensk flicka
gråter över förlusten
men också över
kärleken som försvann

Till alla dem som förlorade
sitt liv, och räddade mitt.




Fri vers av popoffer
Läst 692 gånger
Publicerad 2006-01-18 16:14



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En djupt berörande dikt.
2007-11-14

  Johnny Chow
Väldigt bra skrivet:D Berörande jättebra:D tummen upp!:D Men vad är meningen med livet? jag har inte fattat det än och kommer säkert inte att fatta det:(
2006-04-27

  Peter Stjerngrim VIP
Starkt berörande flöde mening och innebörd! Det känns att du har sett och upplevt en hel del ... Inte genom det du förmedlar men hur du förmedlar det ...
2006-03-18

    Bror
Denna är dikt beskriver stor kärlek och stort lidande. Att allt detta verkligen händer får en att nästan tappa luften.
Du har ett hjärta av guld.
2006-02-02
  > Nästa text
< Föregående

popoffer