Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att ge dem Chan Chan


När hela världen
har gått och lagt sig
är flickan fortfarande vaken

(hon tuggar)

men hon vet
att om hon stirrar tillräckligt länge
släcks allting ner

hon vet
att om hon ställer sig på huvudet
blir det sakta annorlunda

Som med det K-märkta huset
längst ner på gatan
beundrat av alla, tills de upptäckte;
det var fel adress

(vad fult det blev)

Det har regnat omkring henne
i en vecka nu
gatorna multnar,
de vita strecken flyter ut
och gör människorna desorienterade

tills

hon öppnar sitt fönster
för att ge dem Chan Chan

utan trosor dansar hon ut på balkongen
för att bryta den fåniga vinglighet
som bara finns hos människor
som cyklar

barfota balanserar hon
längs våta räcken
försöker från högre höjder se
det nordiska ljuset
betongglasen
och alla hjärtan i svårforcerad ek

(det är här hon erkänner)

i henne bor ingen Alvar Aalto

Faller sedan fallet ner
bland bilar och skateboardåkare

det är här – och inte där

hon somnar
med höstlöv i munnen.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 852 gånger
Publicerad 2005-08-23 10:43



Bookmark and Share


    popoffer
" i henne bor ingen Alvar Aalto ".. ojoj, så vackert"
2005-08-28

  vega lando
om jag somnar in ska det nog så vara med ett höstlöv i munnen!för att våga
2005-08-28

  vissla
jag vill citera så mycket ur denna men inser att det blir som att skriva om hela texten.... fantastiskt bra.... känns unikt och alldeles alldeles speciellt......
2005-08-23

    ej medlem längre
Jag gillar också stycket om det K-märkta huset speicellt mkt.
2005-08-23

  stannar kvar
Extremt bra. Kryper in under mitt skinn och kittlar mina tankar. Underbar.
2005-08-23

  oprivat
oh herregutt! verkligen ljuvlig dikt;) en äkta fem-stjärna;) ocxh vilket slut, jag blev alldeles paff av denna vackra dikt!
2005-08-23

  himlens hemlighet VIP
bra flöde...man dras med redan från början..och avslutet är lysande...vita streck och k-märkta hus...tål att tuggas på...tycker mycket om! *ställer mig på huvet*

(upprepningen "hon vet" är den medveten?)
2005-08-23

  madinsane
vilket avslut!!! jag är än en gång full av beundran.

de vita streckens dans och det där tuggandet..
gör mig sömnlös. . igen.

och det där avslutet.. är bäst!
2005-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia