Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under vilka vi lever



Och vi ska göra alla de där dokumentärerna
som hjälper oss härda ut
om vikten av glödstekt röding
om konsten att klättra i träd
om en sluten avdelning
och en vinkande gren
utanför köksfönstret

om hur man smärtstillar
drar efter andan
'jaha'

och ett piano - alltid ett piano


Glimtar sammanspunna
till de stora upplevelserna

aspekter, inbyggda
i de monstruösa villkor
under vilka vi lever.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 982 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-13 23:27



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Om "undret" och det paradoxala i att faktiskt kunna vara vid liv. Pianoavsnittet skänker stycket en lyster av trötthet, vilket är rimligt. Skulle vilja läsa denna utan vitt emellan, som enhetl prosa/aforism. För aforistiker är du ju?
2010-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia