Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(mera ljud)


Jag ska blomma igen



Jag somnar sakta
under taket
om kvällarna

golven sluttar

och längst ner
brinner jorden

inuti


Gud,
såsom vi definierar henne,
sitter på ett moln och pinkar

och för att påminna mig
liksom för att rådgiva mig

lägger jag ett vitt pulver
under tungan

hänger ett porträtt
av Henne

över kanten
bakom nacken
på min alldeles för vingliga
toalettstol


Sen för vi små samtal
under dygnets mest viktiga stunder

och jag försöker få henne
att förstå;

att även om det ter sig så
så vänder jag henne aldrig, aldrig, aldrig
ryggen


Runt min hals
trär jag pärlor

en för en
alla
för den

som försöker få mig att tro på
hur jag glänser


lägger några ord
i en jord

för att gro


Jag ska blomma.
Jag ska blomma igen.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 1070 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-11-30 22:03



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Vackert, bra!
2010-03-01

  Mikael Lövkvist
HmmmVille förtydliga min kommentar här under. Jag menade ju att jag tänkte att poesi är till för att läsas högt, så man kan höra alla de sköna nyanserna.
2010-01-14

  Mikael Lövkvist
Gott, Sofia. Tänker att poesi är gjord för att läsas.
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia