Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulle egentligen bara bli några tackrader till en lyssnare som liknade min diktning vid G.J. men det blev lite mer.




Från forna da´r

 

 

Jag tackar ödmjukast för dessa vackra ord

Och gläd´s att liknas vid en diktare av sköna mått.

Ja, vi är ju faktiskt sprungna fram ur samma jord

 Och ser kanhända livet i båd´stort och smått.

 

Vi ser den vackra nejd, där våra barnafötter lekte

Vi hör hur vinden susar i ett vårdträd vid vårt hem.

 Och lyssnar gärna till de sägner, som oss smekte

Från forna da´r och släktled, fast vi aldrig råkat dem.

 

 Men, vi bär deras blod uti vår ådra

och deras framtidstro den brinner i vår själ

men fast vårt yttre ger ett sken av fårnad

så vill vi njuta allt det livet ger och leva väl.

 

Se´n ska vi ge till släktled som ska komma

En bild av hur VI såg på livet, det livet som blev vårt

I ljusa stunder kallar vi det ”Gudars kärleksblomma”

Och glömmer bort de stunder det var tungt och svårt.

 

Ja, vi får kraften från den jorden, som oss närde

Att möta harm och kanske avund på vår vandring här

Och när till slut vi drar vår stråt och färde.

 Så finns kanhända skärvor kvar

av ord som kan berätta vem vi var och är.




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-20 13:32



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbar dikt som bäde är tänkvärd
och berör
2011-12-20

  Bibbi VIP
Helt suverän.
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP