Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orimmad jul

Närhet, värme, ljus och gröt

När vi gått solvarvet runt
är det jul igen.

Förväntan uppblåst
av listor och löften.

Försäljningen av plast
slår i taket, en leksak i taget

En klapp för tusenlappar räcker fem minuter
en annan, för en tjuga - hela livet.

Och den ensamme
känner sig ännu mer

...utanför

 

Lyft blicken en aning.

Se, inkludera och le.

 

Ett leende värmer extra mycket
under årets kyliga och mörka del.

 

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 661 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-20 21:38



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert, fint skrivet
2011-12-20

  Bibbi VIP
Mycket tänkvärt och bra.
2011-12-20

  Måna N. Berger
Ingen slump, skulle det ha stått :)
2011-12-20

  Måna N. Berger
Det är ju ingens slump att vi firar ljusets högtid under årets mörkaste dagar. Då vi som bäst behöver det du diktar om: närhet, värme, ljus - och gröt! God Jul på dig Mr. T!
2011-12-20

  Eva Langrath VIP
En text om julen som kan både värma och kyla och måtte vi alla som har slösa med våra leenden till dem som inga får inte bara i jul utan alla dagar.
2011-12-20

  Monika A Mirsch VIP
tur som - vi har leenden i rad - i realisation - men även ett leende kan spräcka en ensams hjärta - men inte mitt - god jul!
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)