Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förslag till julklappsrim
Låna, bygg vidare, eller kom med eget




Julklappsrim för -181 dikter till Tranströmer-

Låt oss bygga en bank av julklappsrim som passar för boken
181 dikter till Tranströmer.

Här är mina första varianter:

--------------------

Häftad och bunden
ej bara för stunden
vingar åt tanken
plus i själsbanken


Många sidor har livet
hundranittitvå finns här
ty det som är skrivet
ofta mycket sant är


hundraåttien skribenter
och ett par agenter
här hyllar en poet
Som verkligen har "det"


Gåvan är daterad
och även dedicerad
Läs och njut
den tar ej slut
När du är klar
finns känslan kvar

-----------------------------------------------

 Kom gärna med fler varianter, i kommentarer nedan, eller i en egen text. (Skriv i så fall in adressen till din text i en kommentar här nedan!)

T-B

Texten taggad med julklappsrim

 

© anakreon tog fasta på hyllningsaspekten, och har snickrat en hel bunt underbara tvåradingar på Julklappsrim till 181 dikter till Tranströmer.




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 629 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-22 08:51



Bookmark and Share


  Minkki VIP
applåd för versen! och versen! och versen!
2011-12-30

    ej medlem längre
Julklappsrim tillför
så mycket till en klapp
En del har svårt att rimma
de önskar nog de slapp
Färdiga rim från poeternas rimstuga
Det är väl en service som heter duga!
2011-12-22

  lodjuret/seglare VIP
För såväl klok som envar tok
se här just en sådan där bok
du kan läsa för mor eller Ludde
ha som underlag för din kudde
alldeles oavsett du själv skriver
eller bara i huvudet ditt river
skall orden skänka dig mera begär
efter poesi som blir dig så kär
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)