Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omoget det vi inte ser finns inte sker inte bara vi inget ser inget vet


bortkastade människor

bortkastade människor
jo
det händer hela tiden
vi vill inte se
oss om

bortkastade människor
jo
det händer hela tiden
det är inte människor
som kastar

det är
samhällskrafter
som ingen vill stå
anvarig för

vi vill inte se oss om

nazitiden visade oss
högarna av kastade
vi vill inte se
oss om

folkmordstider i absurdum
vill visa oss
jo
det händer hela tiden
inte långt därborta
men här

i det kvidande tysta

samhällskrafter som fogar oss
tills vi accepterar
krafterna som kastar bort människor
så de inte räknas känns hörs eller syns




Fri vers av glasa VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-22 15:18



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Starkt och sant
2012-02-11

    ej medlem längre
Du sätter i vacker text ditt finger på en del av sanningen!

Tack för en välbehövlig uppdatering!
2012-01-05

  Armo
Mmm tycker verkligen om kritiken du tar upp. Att det inte är några andra långt bort som utsätter människor för; förtryck, tortyr och institutionaliserad människoförnedring (typ Carema, försäkringskassan). Det sker här också, framför våra ögon, men vi vänder bara ryggarna till...

En tragisk och djup text du skrivit.
2011-12-22
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP