Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista tåg som inte går. T-Centralen. Springande människor mellan perrongerna. Inställda tåg. Kaos i pendeltågstrafiken. Ensam utan tågförbindelse hem i natten. Kinesiska bolagen gör sin vinst utan att märka något.


min utopi



det går inte
att hålla god min
längre

det enda
jag vill
är

att få hålla
om
det ömtåligaste

andens boning
hjärtans slag
känsligheternas fästen

jag vill
de varma
leendena

de mjuka
vänliga
blickarna

som ser
de oskattbara livsrikena
i varandras varanden

och väsen







Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-17 10:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag önskar att homografen och för övrigt hela RFSL vore en utopi.

Himlen upplever jag varje dag, Hydran. Så den är ingen utopi.

Ditt problem är att du är misslyckad och vet om det.
2024-04-17

    ej medlem längre
Larz: du förstår inte den magnifika ironin i ditt eget påstående, himmelriket är ju den stora utopin. Det är själva definitionen av utopi!

Som sagt: du han inte läsa dikt.
2024-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att stödja utopier.

Det är du, Hydran/Homografen som hör hemma på Flashback.
2024-04-17

    ej medlem längre
Det går ju också att delta i diktens rum och se vad den faktiskt handlar om, att det finns ett varandra, om än som utopi. Fint framförd tanke.

Deltar man inte i diktens innebörd kan man lika gärna hålla sig till Flashback.
2024-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Poeten här lever i en utopi.
2024-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Tack, Koloristen!
Hälsningar,
Vokalisten.
2024-04-17

  Koloristen
"Varför får jag inte
Vara som jag är
Varför finns det regler
Dom är bara till besvär"

-Bizex-B - Regler
2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP