Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syndabock

Heliga flammor brinner
Tvärs över mitt skin
Lämnar märken
Du skriker "Svin!"

Peka, ljug, orsaka smärta
Kasta den första stenen
Det är inte den sista

Myror kryper över världen
Medan tusen lik ruttnar
Man vet föga varför
Barnen skrattar glatt

Jag kommer inte undan
Medan du bränner ditt järn
Stigmatisera mig, min vän
Kalla mig något smärtsamt
Då läker dina sår så bra

Pappa, slå mig, skyll på mig
Mor, gråt inte mer
Det är över, allt är borta
Vi är lyckliga, vi kom undan

Jag tar skulden
Medan fränder hatar
Vänder mig ryggen
Det är mitt fel
Att allting blev såhär

När mörkret kommer
Från borta i fjärran
Anländer en hjälte, en ängel
Som bär mig bort till en himmel
Där jag kan uppleva frid och gott

De slog mig, de brände mig
Svor, spottade, hatade
Och nu mår alla bättre
Jag ligger döende på marken
Med ett leende mot himmelen
Och solen ler tillbaka.




Övriga genrer av Klister
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-25 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Klister