Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen offras på ”Karriärens altare”

Sekunderna i våra liv förbi far
vi har inte ens lärt oss att veta hut
vad har vi åstadkommit i våra dar
när vi nu närmare kommer livets slut

karriären går före våra barn
dessa får samhället ta hand om
de ska malas i överhetens kvarn
för de som vet bäst står bakom

sätta gränser är ej på modet
fri uppfostran nu länge fått råda
och våra barn får amfetamin i blodet
för att vuxenvärlden leker i sin sandlåda

tiden med våra barn får vi inte igen
så det är hög tid att återta vår föräldraroll
för vi kan inte trolla som medicinmän
utan barnen behöver vår omsorg och kontroll

Jag är en lyckad människa, status, fin bil, pengar på kontot
och en familj

som gått i kras
sargade hjärtan
sårade själar
Vad är viktigt?




Bunden vers av Amicus
Läst 517 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-12-29 00:33



Bookmark and Share


  mare VIP
Tack för denna text, du skriver sanningen !!
Barnen är vår framtid !!
2012-02-29

  Vici
Budskapet är så
välskrivet,
allvarligt och angeläget...


Bokmärks!
2012-02-11

  Bibbi VIP
Bokmärker.
2012-02-10

    ej medlem längre
jag anser det en självklarhet
att låta barn gå före karriär..
borde det så inte vara?
.. men det är ju tyvärr inte det..
och det, gör den här texten,
väldigt, viktig..
2011-12-30

    lory
bra gillar.vi ska kämpa för våra barn som är vår framtid och alla andra barn också.....bravo
2011-12-30

  Tosca
Mycket bra skrivet.
Något att begrunda!
2011-12-30

  Vici
En bra text med en viktig fråga
att ställa sig så här års och att
bära med sig in i framtiden.

Grattis till den
välförtjänta PLACERINGEN!
2011-12-30

  Alva Johnsson VIP
Det är mycket tänkvärt det Du skriver, men vi ska också lyfta fram de föräldrar(för de finns) som ger sina barn en kärleksfull och omtänksam uppfostran.
2011-12-30

  Bibbi VIP
Mycket viktiga sanningar att ta in och begrunda.
2011-12-29

    Bitaren
Föräldrarnas abdikation känns av i samhället. Mycket smärta, sorg och pengar hade kunnat sparas om dessa stod upp, tog sig i kragen och började bete sig som ansvariga, vuxna människor.
2011-12-29

  Mats Henricson
VIKTIGA rader ovan ! Bra !
2011-12-29

  Vici
Hög tid att sätta ned foten!

Tänkvärt, angeläget budskap
och
bra skrivet!

Mvh
Vici
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Amicus