Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har lekt lite med Hemingways idé om att beskriva ett öde i en novell på sex ord. Dessa texter ligger nog på varierande avstånd från idealet. Vilken är bäst?




Sexordsnoveller

 

Valsande tryckare sätter rubriker: dansar bröllopsmarsch.

 

Pianostämmarens änka stämmer träff - Finner harmoni.

 

Radioamatörer på samma frekvens finner varandra.

 

Hamnarbetaren firar nyår med stadigt rep.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 589 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-01-01 21:29



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Pianostämmaren...den var bra
2012-01-04

  M M Mannheim VIP
Ja MrT! Vad ska man säga?
2012-01-03

    ej medlem längre
Tor-Björn är en riktig filur
skojar med orden,
ger oss lite klur
utmanar helgslöa poeter
som som lagt pennan till vila i lådan,
sitter och softar
till regnets mollstämda toner.
2012-01-02

  anits VIP
Jag gillar alla, men den första mest
med den Valande tryckaren
2012-01-01

  Minkki VIP
Mr klur,
minkar blinkar:
vet inte hur
hon ska säga
utan att dej meja

trodde
de bodde
i tre gånger två
ord så små -

ser dig bygga
en enradslänga
i stället för att sex ord
så på ditt skrivbord
gruppslänga
(nödrim, suck!)

radioamatörerna är min favvo! Lycka till!
2012-01-01

  Eva Langrath VIP
Kul idé jag gillar pianostämmaren bäst
2012-01-01

  thyra
Kul detta! Den första är klurigt kul!
2012-01-01

    ej medlem längre
Kul att klura på, lite haikutänk, fast humor:)
2012-01-01

  kerstin skriver VIP
jag gillar radioamatörerna bäst :)
2012-01-01

    Birgersdotter VIP
alla var bra...men tror jag gillade pianostämmarens fru bäst...
2012-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)