Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonmorrar

Morgonen från helvetet
tar över då huvudvärken faktiskt ger vika
men mensen kommer igång
Skrik och panik
Liten vill höra bom-bom, ha mi-mi, ha bubbor men inte torka näsan, borsta tänder, klä på sig
Stor, som egentligen också är liten, vill ha sina grejer ifred, trängas på samma ritpapper, prata otydligt bakom nappen och bli arg när jag inte hör
Båda sitta själva i mammas knä
MIN mamma
Ingetfunkarfrustration!
Liten klämmer Stors tumme i telefonens snabba tunga lucka
Mamma sular telefonen i parketten, gör inget bättre precis
Och gråten tar ny sats
Jag vill bara att alla håller käften, jag själv också
Det blir en snyftande stund i soffan
Mamma skäms, förklarar och ber om förlåtelse
Reparation och återhämtning
Tidigt i januari
stormar och regnar
Ute och inne




Fri vers av valentina
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-04 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

valentina