Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur Arkivet från 2005




LIVETS MENING - Stafett

 

Visst är det svårt förstå

att livet

blott är ett smalt och bräckligt strå

där inget är oss givet.

 

Man föds och dör,

man strävar och går på

men kan förvisso ej rå för

att  man dess mening ej förstå.

 

För varje dag

man vidare på ålderstrappan kliver,

för att plötsligt, i ett enda slag,

man in i glömskans dimma driver

 

Och sist i barmhärtighetens dunkla senilitet

man sitter lallande på  hem.

Av allt man lyckligt inget vet

......... ”Dona Nobis Pacem”. *




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-06 11:04

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Livets mening?
Könens förening.
Havandeskapet.
Föräldraskapet.
Ålderdomen.
Sjukdomen.
Sjukhuset.
Bårhuset.
Da capo al infinitum.
2012-01-12

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vad kul!

Stafettens startskott och katalog finns på
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1418017

2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson