Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymd bak talesätt

aldrig riktigt ändra fram
når mina steg

med dörren skymd bak talesätt

lyfter klinkan, fjädrar den tillbaks
som orden jag uttalade i mörkret

vagt ljussken av en annan sort
- sådant som riktiga poeter skildrar i böcker
mina ögon har sett det, mina steg mäter det
men stegen haltar betänkligt och

löjeväcknade på något sätt


Men ändå ligger hunden där

Trofast vid fötterna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-17 23:10



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Mycket välfunnet "skymd bak talesätt". Det är barriären som ska forceras om vi ska nå fram till det där andra ljuset, den nötta språkbarriären. Poetens eviga kamp.
Nåja, jag tycker mig ibland ha skymtat ljuset hos dig, så nog har du fått upp dörren på glänt ändå.
2012-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP