Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

          Vägrar att bli insnöad i plusgrader.




Min nya iPad

 

Har man nu orkat bli både medelålders och lite till, är det bara att hålla hjulen rullande. Datorkunskap är ju ett måste om man inte ska becka igen alldeles. Men det är inte länge sedan man varken visste det ena eller det andra om nya tiders leksaker.

Tomten kom med tidernas panggrej. iPad. Herre Gud! Gamla människan har gått och blivit modern värre. Både barn och barnbarn kan känna sig akterseglade. Snyggt rosa lock till den förhöjer looken av kvinnlig fägring.

Sitter vid kaffebordet och något samtalsämne dyker upp, som kräver lite Googleshjälp.

Vips in och hämtar iPaden. Med en flott gest vecklar jag upp det rosa locket som sen formas till ett ”stödben”.  På bråkdelen av en sekund är jag ute på Internet. Allt medan kakorna fastnar i halsen på några och ögon stora som himlens planeter stirrar beundrande.

Känner mig up to date.

Fakta presenteras! Lyfter Paden. Fotar det gapande sällskapet.

Skyndar in till min trådlösa skrivare och skriver ut ett vykort på hela gräddan.

Livet är härligt!!

 

Visst är ordspråket fortfarande gångbart: DOM GAMLE ÄR VÄRST




Prosa av Alva Johnsson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-22 15:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi salade till en I-pad åt svärfar i 75-års present, det är en fröjd att se honom använda den, "gubben"har verkligen tagit den till sitt hjärta. Det googlas,facebookas, spelas wordfeud, och leks dygnet runt:). Han som inte för fixat att sms:a förr :)
2012-01-24

  Bibbi VIP
Kul text.
2012-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP