Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Israel-Palestina II


Alla har vi en gång vart små och oskyldiga,
vi föddes med samma värde
och förutsättningar.

Vi knådades och formades,
präglades av omgivningen
berövades på lyckan
vi trodde fanns.

Den hårda verkligheten kom allt närmare,
och vi fick lära oss livets alla regler
den hårda vägen.

Alla är vi en spegelbild av samhället
och vi gör som det förväntas av oss,
följer utan att tänka.

Knappt invigda i vuxenlivet
sätts ett gevär i vår hand
och instruktionerna är enkla;
att döda eller dödas.

Vi har alltid fått höra
att de där människorna,
är upphov till alla fel
alla världens brister finns,
i ett och samma folk.

Allt faller sig så naturligt
och vi gör det vi ska,
programmerade att lyda
med fienden runt om.

Känslorna kopplas ur,
och som en robot gör vi det
som alla förväntar sig av oss
utan en tanke eller minsta tvekan.




Fri vers av Liqx
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-31 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liqx
Liqx