Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi talade om lojalitet

Du sa att jag verkar gladare nu
inte längre rabiat som en tonåring
att motstånd inte längre är a la mode

du sa att lojalitet är dagens ord

men jag såg ju att du hade strandat där
med din gamla båt, och kom inte flott

Det gällde att vara diplomatisk, så jag sa jag att

lojalitet kan både betala sig
och hålla dig fjättrad
beroende på din position
som givare eller tagare

nu undrar jag vem som är
lojal med vem till vilket pris

mina tankar irrar likt
förvirrade får

//all we like sheep have gone astray//

utdöd uppgiven längtan sjunger
om kylan inuti en okänd kvinna
jag känner inga gränser längre

var påbörjade vi omloppsbanan
att cirkla runt omkring olyckan och
var är hållplatsen för avstigning ?

//repen är upplösta
var finns mina rep
de som håller ihop
mina skapelser//

de som binder samman mina format

minns du att du en gång
var ung och full med dans?

Och att jag var full av ord och färger då




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-03 22:54



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Den engelska raden är hämtad ur texten till Händels Messias. för den som undrar. Texten i den körsatsen hanlar om hur vi springer runt som förvirrade får utan herde.
2012-02-06

  Jan Widströmer VIP
Om vikten av att hitta sin förankring kanske i all förvirring, att kunna ankra sin båt även när livet stormar... men bara något jag tänkte när jag läste. Alltför många ord blåser oss bort från varandra.
2012-02-05

    ej medlem längre
En tiopoängare!!! Skitbra helt enkelt! Det enda jag inte gillade var raden på engelska mitt i allt men det är jag det:)
Den här blir en klar favorit!
2012-02-04

  Nanna X
ordet lojalitet borde skrotas. det handlar om underordning. solidaritet är något helt annat.
2012-02-04

  Måna N. Berger
"//repen är upplösta
var finns mina rep
de som håller ihop
mina skapelser//

de som binder samman mina format"

De här raderna träffade mig som en ljusblixt i dunklet. Och jag tänker: Frihet. Vilket förfärligt tillstånd. Nu läser jag din dikt med mina ögon och kanske inte så som du tänkte, men orden kom som en uppenbarelse. Jag såg mina egna upplösta rep - och den vilsenhet som följde.
En levnadsvis dikt, som talar sanning.
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP