Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Världen sedd genom mitt vattenglas.




Sandstorm i ett vattenglas

Stormen driver upp
den lätta sanden
till en gul dimma.

Drömbilder river upp
mina sköra känslor
i morgons arla timma.

Men jag stiger upp
Dricker ett glas vatten
Vrider på det tomma glaset.

Inte var det en storm
i ett vattenglas.
Min själ är större.

Som havet, ungefär.

 

 




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 574 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-02-02 10:13



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet om vatten
som är så viktigt för alla, men tyvärr
ar inte alla tillgång till rent vatten
att dricka sig otörstiga med
2012-02-03

  M M Mannheim VIP
Härligt skrivet om vatten. Men kan det inte bli en bristvara i Bahrain?
2012-02-02

  Blåbäret
vidare och öppnare i ett större perspektiv...gillar denna
2012-02-02

  Minkki VIP
tycker om bägge allegorierna - stormen är visserligen större i havet än i vattenglaset, men jag läser texten som att diktjaget höjer sig över något som var att betrakta som en småsak...
2012-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)