Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns ord som inte säger något, ord som säger vad vi vill höra (ord som kan lura en) samt ord som är hetta, ord som brinner. De är viktiga att ta till sig och försöka förstå i sin sammanhang för de rör på våra hjärnceller. Dessa ord kan vara farliga f


Ord som brinner

Att i tusentals år ha utvecklas
i samklang med naturen
har inte gjort människor mer medvetna
om dess mänskliga strukturen.

Men jag vill inte generalisera,
jag menar inte att alla handlar så.
Medveten handling... vet du vad som menas?
Otroligt nog vet inte många svaret, dock.

För den dagen som staden brinner,
(det kommer den att göra, oundvikligt ett måste)
måste vi fråga oss... alla... innerligen:
Jag var där fast gjorde inget, inte ens försökte?

Ja... allt kan vara relativt,
men det beror nog på vem som frågar
eller vem som svarar, eller ens attityd...
Kan man alls vara säker på om vad man pratar?

Jo, det kan man absolut.
Det beror på att vi är fler och fler som
plötsligt eller så småningom kommit ut
ur dimman att inte veta, paradoxens paradox.

Eftersom vi är fler medvetna om våra jag,
om våra egentliga styrka tillsammans
trots den massiva fördummande kultur hajar,
gangstrar, kriminella med pengar tvingar på oss.

Var medveten om din styrka
som blir en och samma tillsammans,
var medveten om orden som sägs om än milda
för ord som brinner, de ska sägas högst.




Bunden vers (Rim) av Adolfo Ovalle
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-05 01:21



Bookmark and Share


  ULJO
Fint och berörande, välkommen hit.
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Adolfo Ovalle