Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen!!!

 

Himlen har levererat mitt nya duntäcke i natt.

Inte värmer det mej inte.

Nej, då skulle jag hetat krokus eller snödroppe.

Legat så där mysigt under och bara gosat.

Höra tvåfotingarna oja sig och kasa runt.

Höra glada skratt från pulkor och skidor.

Inte våga titta upp

för då kommer skyffeln

och vips är man en knopp kortare.

Bara vänta att temperaturen ska stiga i kroppen.

Duntäcket bli sorgset och börja krympa.

Tina bort och helt försvinna.

Då blir det glada röster och "s k ö n t "

 

 

 

när himmelens duntäcke

stryker på foten.

 

 

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-09 09:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet
2012-02-09

  Bibbi VIP
Å, vad jag längtar dit...
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP