" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytt försök att skrämma "alla fattiga syndare", och naturligtvis tillhör jag skaran.




APOKALYPSENS FYRA RYTTARE ? ? ?

 

Plötsligt fångades mitt öra

av ett ödesmättat, kusligt ljud.

Ett ljud jag ryser av att höra,

då kanske det om pest och död ger bud.

 

Ljudet från en häst i full galopp

som fram på jorden spränger

förvisso icke bådande om hopp,

utan mer om elände och jämmer.

 

Hur skall vi då oss styra

för att undgå en denna fara?

Hästen var ju en utav de fyra

i Apokalypsens ryttarskara

 

Och färgen på den hästen

jag omöjligt där kunde avgöra.

Kanske gulblek, som bär pesten

eller röd som med svärd allt vill förgöra

 

Vårt hopp står till att vit den är

då av många den anses representera

Jesus som med en himlahär

jordens ondska skall besegra.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-10 14:38

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Tycker om tonen i dikten, och bilderna
2012-02-10

  Lovisa Lindbom
Bra rim och innehåll. Du kanske vill läsa min dikt "The end of Maya Calender, 2012? Om det är den Apokalypsen du menar?
Väldigt fin början på dikten:"Plötsligt fångades så mitt öra, av ett ödesmättat, kusligt ljud."
2012-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson