Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STJÄRNNATT

 

 

 

Jag tog mitt gyllene fångstnät

 

för att fånga stjärnor en kväll

 

men stjärnorna var slut

 

 

 

Himlen var svart som en sotig spis

 

 

istället fanns DU i mitt nät

 

Jag hängde upp dig vid sängen

 

du lyste mig hela natten starkt

 

o intensivt

 

som hettan i en masugn

 

 

När jag vaknade om morgonen

 

o den blå daggen på fönsterblecket

 

dunstat

 

 

Var du borta

 

 

Skymtade bara en vit kjol

 

bortåt ängarna

 

 

Det gyllene fångstnätet

 

tog du med dig




Fri vers av Bo Himmelsbåge
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-16 01:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Poesi att drömma till....skirt, skört och mjukt.
2012-02-17

    lory
bilder framför mig väcker känslor som lever vidare..när sista ordet når sitt slut
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge