Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRPRELUDIUM; PÅSKHÄLSNING ER TILL ALLA!

 

                                      ~~*~~

 

Klockringning och Vivaldis violinkonsert ”Våren”,
som ett förspel inför påsken och den kraftigt försenade
riktiga Våren, som vi alla varmt längtar efter och ber om!

Detta i Täby gamla kyrka, utanför Stockholm,
med anor från mitten av 1200-talet och med
Albertus Pictors berömda kalkmålningar i taket,
från 1480-talet, föreställande scener ur 
Biblia pauperum, ”De fattigas bibel”,
ett bokverk med träsnitt som föreställer
scener ur bibeln.


Vårliljor

Ohh… ljuva vår kom nu snart igen
med försmak av värmen och sommaren

låt oss lyftas i Anden likt lärkor drillande i skyn
med tankarna mot himlen som kyrkspiran mitt i byn

Vi ber för Moder Jord och för Mänskligheten
vi värnar vår Natur och vår Nästa, Broder, Syster, Vän

Må vår Skapare hålla sin skyddande hand över oss
under vår Jordevandring, tills vi tändas som stjärnebloss

då fyller vi hela Rymden och blinkar vinkar till varann
mättar hela Universum ur Kärlekens
och Ömhetens oändliga 
spann

 

 
INNERLIGT VARM PÅSKHÄLSNING

TILL ALLA POETER,

SAMT ALLA VÅRA LÄSARE:


EN RIKTIGT GLAD PÅSK!


BO HIMMELSBÅGE

 

 

            ~~*~~

 

 

 


© Bo Himmelsbåge




Egen bild: © Täby kyrkas takmålningar, juni, 2012. 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Bo Himmelsbåge
Läst 729 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-29 23:13



Bookmark and Share


  aol
Underbart rakt innerligt från hjärtat skaldat, så fint Bo.
2018-04-04

  ResenärGenomLivet VIP
Det riktigt spritter i benen av musiken och jag läser din dikt med glädje över att våren är här...
2018-04-02

    ej medlem längre
Längtan efter våren delar vi nog alla nu! Fin dikt och sprudlande glad violinkonsert till vårens ära!
2018-03-31

  Eva Helene VIP
Tack Bo för detta så vackra, kloka och trösterika skaldestycke, därtill så värmande för ett hjärta där kölden och sorgen inte riktigt vill släppa sitt grepp!
Och att då också få lyssna till min favoritmusik gör ju allt så mycket bättre.
Dessutom intressant och givande info om Täby gamla kyrka. Tänk vilka kulturskatter vi har förutom det andliga värdet som också det är underskattat.
Ett genuint påskbudskap detta.
Varmt tack och Glad Påsk!
2018-03-30

  Chawa VIP
Fina takmålningar, och bra skrivet om Täby gamla kyrka. Tack för all info! Tycker mycket om din fina vårdikt som andas så mycket hopp, ljus och glädje. Sammantaget – mycket vacker och tänkvärd vår- och påskhälsning till vederkvickande musik!
2018-03-30

  Niliboy
Tack Bo för din fina dikt å påskhälsning
Nu på Långfrfredagen Herrens lidande
Dag! Var välsignad!
2018-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge