Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag spelar dragspel för Gud

Vi skulle sjunga Dan Anderssons visor
med sorgesamma ögon i tårar, strax

i den vita kyrkan på höjden
på kullen vid stranden i Halland,
det långgrunda landet för stränder

där mötte oss en kvinna, så oförställt glad
med dragspel på magen, hon sa

- Jag spelar dragspel för Gud
han älskar dragspelsmusik!

Det var vad hon sa

Hon spelade och vi sjöng, hennes glädje smittade så att
taket lyfte och vi, vi var kören, sjöng de vackraste visor

vi kunde.

Och allt var en tillflykt, ett refugium
från det härdade slit som är livet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-16 22:21



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Delad glädje är dubbel glädje och med Gud inblandad blir den himmelsk
2012-02-17

    ej medlem längre
Smittande glada toner!
2012-02-17

  Anya VIP
Tyckte mycket om och bilden passar till. Det fanns en ton glädje i denna.
2012-02-17

  Måna N. Berger
Det är kanske inte för inte som talesättet säger att "himlen har dragspel åt alla".
2012-02-17

  Nanna X
mycket vackert. jag älskar dragspel i kyrkan.
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP