Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnklara nätter

Stjärnklara nätter
jag faller i trans
som förtrollad av stjärnornas magi

de sliter i mig
bort från hemmets värme
ut i den kalla natten

jag värms upp
av eufori och förväntan
och trots nattens obarmhärtiga kyla
håller själens element mig varm

Stjärnklara nätter
så mycket att se
så mycket att förundras över
jag överväldigas
av universums ofattbara skönhet

Och för några timmar
vill jag inte längre dö.




Fri vers av Cissmoll
Läst 300 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-02-16 23:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Helt överens med dig där, Starlet.
2012-02-18

  Maj-Lis VIP
Berörande vackert
2012-02-18

    ej medlem längre
Stjärnklara nätter som välver sig över jorden, sköljer över sinnet med förundran och magi, och erbjuder åtmistone någon form av frid eller respit där man för ett ögonblick kan känna den svaga livslusten åter pulsera genom kroppen. Ett andrum. En öppning. En befrielse. Ungefär så läser jag den här texten då man värms av förväntan och tillfällig eufori trots nattens kyla och alla plågsamma tankar som tidigare härjat i sinnet. Istället för smärtan så öppnar sig ett öga ut mot rymden och man kan förnimma dess ofattbara expanderande skönhet istället för att förbli en fånge i sina trånga och mörka känslor. Såna upplevelser kan verkligen vara rent benådade, när man ser och kan ta in precis allt det där vackra omkring och låta sig fyllas av ett nästintillt meditativt lugn och en stillhet. Trots den förmodligen bra mycket mörkare bakgruden så tycker jag att den här dikten är ljus och vacker och att den beskriver just den där känslan av frihet, frid och rymd som ibland kan vara så svår att uppnå och som är om möjligt ännu svårare att hålla kvar. Så jag hoppas verkligen att jaget i dikten kommer att få se många, många fler stjärnklara nätter än. Trots allt så behövs det ju ibland inte just så mycket mer än ett par stunder av klarhet för att tillvaron åter ska öppna sig så att man både vill och kan börja att leva.
2012-02-17

  Ninananonia VIP
Berör
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Cissmoll
Cissmoll