Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL MIN KÄRA

 

 

 

Jag se Dig i mitt mörker

jag ser Dig i mitt ljus

Du är min Hjärtas glädje

Du är mina Drömmars sus

 

O om jag Dig finge bära

högt o rent o ömt

det är min klara längtan

det är är vad jag alltid drömt

 

Då skulle jag genast Dig bära

till Himmelrikes port

där skulle vi älska tillsammans

som aldrig förr någon gjort

 

O under Änglars jubel o trumpeters

smattrande revelj

jag bär Dig genom porten

till Paradisets Helg

 

Där skulle vi sedan njuta

under stjärnornas svindlande tak

så skummet löddrade o yrde

tills min heta springare blev slak

 

O när vi till sist blev trötta

av kärlekens flödande vin

vi skulle tömda vila

under rosors baldakin

 

När vi sedan vaggats

av Mörkrets tovade garn

vi sova tätt tillsammans

som rena nyfödda barn

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 264 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-17 09:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Romantiskt, ömsint och alldeles alldeles underbart.
2012-02-17

    lory
jag blev helt förälskad i dessa rader och rimm..magisk,känslofyld,längtansfullt,det är kärlekspoesi,när den är som BÄST!!!!!!
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge