Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en hyllning till Roger Pontare m.fl. underbara artister.


EN KRIGARES SJÄL

 

 

 

Dansa på Eggen

 

 

Klyv månstrålar och vira taggtråd

runt Själens visir

 

 

Rusta till Kamp

 

 

Låt trummorna dåna i hjärtats pelarsal

med knotor som trummpinnar

 

 

Blodet rinner svallar forsar

som ett varmt hjärta över hård sten

när ensamheten ekar som metall i kylan

 

Freeze

 

Sätt stjärnor i de svarta ögonhålorna

för att se Evighetens gräns

 

Räck halsbandet med de frysta tårarna

till din älskade

 

Låt hjärtats rop väsa pulsera längta

i Norrskenets flammor

 

Släng Hjärtats blixt som ett tveeggat vapen

mot Tomhetens sköld

 

Bryt upp bröstkorgens pansar

 

Låt magman brinna fräsa koka

så att Själens duva kan flyga mot Intet

 

Bli Fri!




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 456 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-18 12:31



Bookmark and Share


  Siggesdotter
OCH NU ÄNTLIGEN ÄR DU FRI!!!!!!
Älskar DIG!
DIN egen/GUM
2012-10-22

    ej medlem längre
"... vill ni att jag vänder om
och slåss för den jag är ..
aldrig sviker jag mitt land..
när vindarna viskar mitt namn.. "

Tillika kraft finns i texten här..
2012-02-19

    ej medlem längre
Starka brinnande ord...mycket styrka som känns!
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge