Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMMENS SKEPP ...

 

 

 

Min Längtans mörka tunga skepp

med svarta svällande segel nalkas

din blodröda grottas hunger

 

Genom blågrön mareld klyver

den breda stäven

natttens tunga dofter mot

passionens heta källa

 

Saknadens frysta tårar

tinar till milt regn

när Kärleken glöder till liv

 

Med ömma varsamma händer

lyfter vi gemensamt

det rosenpryda ankaret

och lägger om rodret

mot passionens stormiga hav

 

Världen ser förtummad på

när vi lämnar verklighetens

tunga klippor

o med smattrande röda vimplar

jagar fram emot illusionens

månglittrande farvatten

 

Vardagshimlens ärrade strider

lämnar vi långt bakom oss

här är Kärleken ren och obefläckad

som havanemonens gräddvita

brännande böljande famn

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 343 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-24 02:41



Bookmark and Share


    lory
oh vad fint,helt underbart..bravo B...
2012-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge