Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagoslott



En sekund är allt som krävs
Strupen snörs ihop och kvävs
Livets sköra tråd som vävs
Och väntar på att bli avklippt.

Ögonlock som faller tunga
Trötta ögon som kändes unga
Viskningar från en särad klunga
Askan snöar tyst i evigheten. 

Örnen kan ej veckla ut sina vingar
Bakom hörs ett svärd som svingar
Kalla händer som enbart tvingar
Djupt inom så märks det av.

Trädets grenar krampaktigt kramar
Ovanför kretsar dödens gamar
Hårt knutna löften stramar
Smutsig olja ger fläckar av synd.

Förenade lemmar i blod
Rinner den vackraste flod
Här existerar inte prinsessans mod
Istället vaknar hon och skriker. 

Prinsen mumlar bredvid
Han har funnit sin frid
Omedveten om sin dyrbara tid
Prinsessan flämtar och kommer ihåg vad hon drömt
Så snabbt somnar hon om
Och snart är allt glömt






Fri vers av Lovisalouise
Läst 357 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-29 23:02



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Snyggt!
2012-09-15

  aol
verkligen vackert både rim och innehåll,
2012-05-10

  Ola Rydberg
Riktigt bra
en favoritrad för mig är
/Askan snöar tyst i evigheten /
2012-03-04

  Lili Samuelsson VIP
gillar det här läsflödet i rim och rytm. tycker om bilderna av sagoslottet du byggt upp
och jag tycker extra mycket om raden "Smutsig olja ger fläckar av synd.". precis i min smak
snyggt skrivet
2012-03-01

    J. Herward
''Ögonlock som faller tunga
Trötta ögon som kändes unga
Viskningar från en särad klunga
Askan snöar tyst i evigheten''

''Förenade lemmar i blod
Rinner den vackraste flod
Här existerar inte prinsessans mod
Istället vaknar hon och skriker''

Stilistiskt, klingar fint i mitt huvud där jag läser, förtvivlan är entiteten som dyrkas här, får mig att tänka på Homeros och epos... det finns en rytm och ett slag i slutet av meningen.
(BOOM)

Välkommen tillbaka!!!
2012-02-29

    Orm den gamle VIP
Jättefina metaforer!!
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Lovisalouise
Lovisalouise

Mina favoriter
Kärlekens Väsen
Miss you