Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inlåst

Jag måste va tyst och ingen alls störa
Grannarna inte ett knyst ska få höra
Jag heligt och dyrt mamma får lova
Att ligga i sängen och försöka att sova

Jag måste ju fatta att hon ej kan sitta
Hemma var kväll och på TV:n blott titta
Dom stora behöver träffa varandra
Och inte bara hemma runt vandra

Jag lovar och lovar att vara så tyst
Ingen ska kunna höra ett knyst
Jag nu är ju stor ska snart fylla fyra
Det kommer gå bra jag måste bedyra

Mamma går ut och jag går från hallen
Tillbaka till sängen där väntar ju nallen
Jag blundar och tänker nu måste jag somna
Jag håller i nallen så armarna domna

Plötsligt jag tycker att ljud jag kan höra
Jag stelnar av skräck vad ska jag nu göra
Jag skriker och skriker till dörren sen rusar
Jag bankar och slår och öronen susar

Mamma! jag skriker och hjärtat mitt slår
Jag lovat va tyst men det inte går
Skräcken mig har i ett stadigt grepp
Jag sjunker och sjunker som ett kantrande skepp

Det värker i hjärta i händer och hals
Det känns som jag inte kan andas alls
När luften tar slut jag utanför hör
Hur någon pratar men jag är helt mör

Oh nej våra grannar mig måste ha hört
Fast jag lovat va tyst jag nu dom har stört
Dom ber mig försöka att ta mig ut
Men låset är trögt och orken är slut

Grannarna stannar och pratar med mig
Ända tills mamma hem släpar sig
Hon öppnar då dörren och ger mig en blick
Och går sen förbi med ett ljudligt hick

Nästa dag när mamma har vaknat
Hon skäller för att jag henne har saknat
Hon säger att tanten i från socialen
Kan ta mig med är det kanske planen

Anna-Lisa är namnet på denna tant
Som får mig att smita bak soffans kant
När minst man anar så dyker hon upp
Och snokar och frågar och synar med lupp

Mamma jämt säger nu håller du tyst
och säger inte ett endaste knyst
Om tanten dig tar då detta kan ske
Att aldrig mera du mormor får se




Fri vers av Annika Olsson
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-02 16:04



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skrivandet är det inte fel på, igenkännandet ej heller, texten förtjänar gott och väl tre fång blommor att sätta i vatten och vas.
2017-09-03

  Ljusletaren
Stackars liten ... gripande text igen ... bra!
Gillar och gillar mycket/ kram
2012-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Annika Olsson