Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Veckans dysfunktionella familj


Skohornet och dammsugar-röret

från sin plats i soffan
styr han den värld
han känner till

döttrarna

mindre värda varelser
som lagar all mat, tvättar
all tvätt, städar före skolan

tolkar alla samtal
bokar alla läkarbesök
vädjar till socialen
hämtar ut hans mediciner
alla 32 sorter

att dom motverkar varandra
är bara en ytterligare seger

ty med sjukdomen
kan han härska

reser sig mödosamt ur soffan
för att utdela slag och sparkar

mot hustrun, döttrarna
'
skohornet, dammsugar-röret
en metall-list, repris på repris

Jag lägger kalkerpapper emellan

och förtvivlar över mänskligheten





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-03 00:59



Bookmark and Share


  Gawain
Väl formulerat, förmodligen allt för väl beskrivet av en allt för vanlig verklighet på allt för många håll. Välskrivet, bra.
2012-03-03

  Jan Widströmer VIP
Tyvärr nog inte helt ovanligt .... kusligt nog. En utmaning för den svenska rättvisan.
2012-03-03

  walborg
Den vanmäktiga Maffiabossens sista maktdemonstrationer
2012-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP