Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Favorit i repris, något omskriven och med ny titel


Till minne av Beatrice Aurore

Hennes inre cirkeln är ett tomt bleckrör. overklighet och tomhet. där luften är tunn, är världen tom. så tänker hon. ordet vakuum smyger sig in, och utanför röret är absolut ingenting. ändå fäller linden sina gula våta blad, som i visan. då tänker hon på en väderkvarn. Hur man öppnar dörren och slinker in i mörkret. i dikten. som inte är någonting annat än ord.

Ord. Blir en egen verkligheten, så förflyttar den sig, från det yttre till det inre. in i en rund byggnad där en kvinna slank. in genom dörren. det var jag. så tänker hon. jag slank in och försvann. ingen vet var jag tog vägen, inte ens drömmaren som drömde mig. jag är Beatrice Aurore, och regnet letar sig in iallafall, mellan brädorna i väggen. ja, det var jag som slank in och kanske var det jag som drömde. eller skrev, kanske heter jag också Harriet. så tänker hon. utan former. och interpunktion. under tiden som de gula våta. bladen lägger sig över hennes kropp.

i stillhet och sorgsen, så är årstiden. det kalla regnet. och luften förebådar den rena temporala döden, skymningen, regnet. som bildar draperier. de tunga mörka som skulle stänga ute. kylan. mörkret och ljuset, bär in livsledan. förruttnelseprocessen. världen är stadd i upplösning. det som stigit upp stiger ner i jordlagren igen.

och hon vandrar drömmar, ner emellan tankarna tränger sig drömsynerna och ingenting kan skilja dem åt när de tvinnas samman. vad som är verklighet är inte längre känt. hon vet. att uppstigningen låter vänta på sig.













Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-04 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP