Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I was playing with some thoughts on negativitet. På svenska förstås.


Negativitet.

Jag har gått miste om så mycket,
För jag är,
Som jag är,
Inget besvär,
Liksom bara där,
Killen som bara är intresserad av misär,
Andras,
Sin egen,
Vemsomhelst,
Liksom är,
Intressant för den där,
Han som förvandlar en rolig historia,
Till något som förtär,
Den lilla glädje som finns,
Att du inte lär,

Dig,
Såna personer ska du inte leka med,
En optimist som du,
Kommer aldrig bli mer än sär,
Utan du kommer bara finnas i hans sfär,
En speciellt typ som aldrig kommer ur den där,
Sfären av negativitet,

Vet du inte det?
Du lever inte mer än en gång,
Så varför slösa bort den den på negativt,
Är det verkligen konstruktivt,
Att inse att du är en del,
Av något kontra-produktivt,

Vår värld är inte positiv,
Du överlever tills du dör,
Om inte din familj har lyxen av en silverslev,
Men det har ju bara en av typ hundra tusen,
Är det inte skevt?
När det som gör livet trist,
Är vad du producerar för en chef,
Men nu skulle jag sluta vara negativ,
Inte argumentera för varför du ska hata livet du faktiskt,
Delvis redan levt,
Hata inte folk,
Hata den där med lyxen,
Bomba Forbes Fortune five-hundred,
Nu talar vi produktivt,
Skräm livet ur din chef,
Eller kasta sten på bilen han köpt tack vare ovannämnd slev,
Nu är jag inte negativ,
Detta är "positive-thinking" på sin höjd,

Äsch kanske inte helt,
Men poängen är god,
Varför skall inte jag få vara glad av misären vi alla lever,
Revolution är den bästa självhjälp en läkare inte kan skriva ut,
Bättre än spriten som pacificerar dig,
Till en tjänare,
Den som ställer sig i ledet och gottar sig åt det lilla vi har,
Negativitet är något bra,
Positivitet är bara det som håller oss kvar,

I vår begränsade frihet.




Fri vers av The intellectual moron
Läst 397 gånger
Publicerad 2012-03-05 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The intellectual moron