Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till en Kär diktarvän...


Nära...


vi ligger tätt tillsammans

på den lilla lilla filten

på den lilla lilla ängen

och blickar upp

mot det väldiga

Kosmos



vi räknar Stjärnorna

det tar ett tag...

när en Stjärna faller

önskar vi oss något fint

vem vet...?

en dag kanske det faller in...


på natten drar vi den

lilla lilla filten

runt oss

och värmer varandra

så gott det går

på Himlen dansar

det blågröna Norrskenet

sin jagande hetsiga dans



på vintern bygger vi oss en igloo

av isblock

kyla stänger ute kyla

i igloon ligger vi på den lilla lilla filten

och värms av värmeljusens

hoppande fladdrande lågor

som speglar sig i iskubernas rena

fuktglänsande klarhet

vi ser varandra djupt in i ögonen

där lågorna också hoppar och dansar

och drömmer om Våren



ute i mörka natten flämtar och blinkar

den genomskinliga lilla lilla igloon

som en liten liten antistjärna

ett matt svar

till Universums

alla miljarder

flämtande

blinkande

Stjärnor



på Våren är det alldeles alldeles underbart

på den lilla lilla ängen

blommorna doftar och berusar

fåglarn drillar och förtrollar

fjärilar fladdrar och dansar

humlorna surrar och brummar



själva badar vi nakna

i den lilla lilla bäckens

klara porlande vatten

vi skrattar och vi ler



så här skulle vi alltid vilja ha det...



det är detta vi önskar när en Stjärna faller...









Fri vers av Bo Himmelsbåge
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-07 16:59



Bookmark and Share


    lory
mmmmm VACKERT OCH UNDERBART
2012-03-09

    ej medlem längre
Sensuellt och ömsint...vackra ord av dig.
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge