Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordagrant, ordförråd, ord står mot ord, ord, ord, ord

Ord som förgör
Ord som förför,
I skrift kan de leva i en evighet,
De från våra läppar glöms ofta bort och dör

Ord som målas för eget vinnande,
Ord med annan mening än sig själv,
Det bokstavliga försvinnande
Men likaså i illasinnande

Så har vi ord till kulturens torg,
För teater, dikt och bok,
Kärlek, ondska, sorg

Så har vi ord om naturens verk,
Himmel, vatten, jord;
Skönhet finns i det förståss
Taget för givet av oss,
I alla fall som det verkar

Vis är i alla fall den som sina ord välja,
Inte särskilt klok är den som aldrig väljer att svälja,
Om detta är jag säker,
Ord för enbart tiden och rummet
Är för den som är osäker

Tycker du vad jag har tyckt,
Känner du dig medryckt?
Tyck vad du själv vill tycka,
Endast då öppnas möjlighet till lycka,
För ord de kan förföra,
Ord de kan förgöra
Ljuset du nu står i,
Ljuset du nu går i.


Ur Där Vägar Möts och livet däremellan




Fri vers av M.A.P
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-11 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M.A.P