Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ljuset


Den där långsamheten
flyende i ljuset, det som kommer tidigt om morgonen utan att ännu kallas ljus.
Som om månen bytte vätskor med solen.
Som älskande innan de måste skiljas, innan tiden.

Den där långsamma vandringen genom gryningen
som svart dis upplöst i vatten
skimret av molnformationer, de där som reflekterar nattens väntan
och dagens förening

Så, inför själva tillvaron
kanske bortsett från ljuset
står dagen utan förklädnad, utan skylande hinnor eller dagrar
bara belyst

som inifrån



Den där långsamheten när ljuset.




Fri vers av korpfjäder
Läst 307 gånger
Publicerad 2012-03-14 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder