Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Män och kvinnor, ryggar böjda

det är sanning
att fattigdom äter
människornas själar

där torftiga liv tvinnas
samman i liv och död

sten från istiderna
härskar över skördar

vakar över sjukdom
sörjer sina döda
gläds åt födslar

män och kvinnor, ryggar böjda

hatar sina pålagor
stampar oken i leran
och tar upp dem igen
för att ikläda sig bördan
åter
män och kvinnor samlas
i allvarsamma liktåg

i byar och städer hålls ändå
de lagar som binder ris åt rygg

där glädjen och plågan
utplånar varandra
i nollsummespelet


har dom lagt sina bördor på den lille rabbins axlar
kanske den lättar, kanske vördnaden för honom
tar deras hela liv i besittning så att döden blir allt

i nollsummespelet finns ingen vinnare


men jag minns ännu resorna
där världen blev större inför mina ögon

tankar som också får betraktaren att växa





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-18 22:51



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
jaa - håller med, helt enkelt -
2012-03-20

  Nanna X
"i nollsummespelet finns ingen vinnare"
så sant!
2012-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP