Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens fågel.

-Jag har sålt min själ.-

Flicka lilla,
Om du förr var ett prisma,
Är du -regnbågssplitter-.
Om du förr var en glasklar vattenyta,
Är du -spegelskärvor-.
Om du förr var en människa,
Är du -blodstrimmor-.


Skärvorna är vassa.
Splittret skär i ditt hjärta.
Strimmorna rinner -
Själens fågel trasas sönder.
Själens fågel öppnar ovälkomna lådor,
Den med svartsjuka, avund, ilska.
Och lådan med sorg.
Själens fågel vacklar,
Men står kvar på ett ben.
Själens fågel vacklar,
Men vill inte ha hjälp,
Vill inte bryta principer,
Vill inte förlora
Den lilla stolthet som finns kvar.

Jaga dina skenbilder i dimman.
Jag vågar inte hoppas
På att du återvänder.
För mig är du förlorad.




Fri vers av Elda
Läst 791 gånger
Publicerad 2006-01-27 01:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elda