Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett dialågvattenmärke




I väntan på bussen

- Det måste inte va lätt.

- Vad måste inte va lätt?

- Att ge exempel.

- Exempel på vad då?

- På sånt som inte är lätt.

- Hur menar du då?

- Exakt vad jag säger.

- Vad säger du då egentligen?

- Jag talar ju i klartext om allt. Allt måste inte va lätt. Jag säjer som det är.

- Nämn en grej av det du snackat om nu som är i klartext!

- Det jag sa precis. Jag sa det ju. Det var klartext.

- Vad menar du att du precis sa, då?

- Menar du det jag sa precis nyss eller för en stund sen?

- Jag minns inte. Jag bryr mej inte...

- Vad är det du inte minns?

- Hur skulle jag kunna veta det när jag inte minns…

- Hur kan du då veta om du glömt om du inte minns?

- Vad menar du att jag glömt?

- Hur då  ”glömt”?

- Alltså, det du och jag snacka om för en stund sen.

- Finns ingen anledning och minnas nåt alls. Vi babblar ju bara runt i nonsensträsket. Inget betyder nåt.

- Det tycker inte jag. Allt betyder nåt, allt har en betydelse. Inget är - bara inget.

- Men va tycker du då, egentligen?

- Att vi har en dialog där du är mindre socialt kompetent än jag. Du lyssnar ju över huvud taget inte. Du kör ditt eget race…

- Det kan jag inte alls hålla med om. Vårt snack handlar om att kommunicera. Det handlar så att säga om sig självt. Självreferens. Men det vet väl inte du vad det är…

- Det har det ju inte alls handlat om!  Det börja med att du sa: Det måste inte va lätt. För det var väl inte jag som sa det. Jag tror inte jag minns så noga. Men jag håller med. Det är inte lätt att snacka med dig. Det blir bara meningslöst rundsnack av det.

- Du får tycka vad du vill.

- Vad tycker du då?

- När man snackar med nån får man lika mycket tillbaka som man ger.

- Att snacka med dej ger mej ingenting.

- Nej, men så har du inte heller gett nåt i ditt snack. Du har bara ifrågasatt mej. Men ibland fattar man inte vad ett snack kan ge förrän efter ett tag. Jag tror det är så nu också. Vi får låta det hela bero och se var vi hamnar till slut.

- Ok. Kul och träffas och snacka. Nästa gång kan vi ta det över en fika. Här kommer min buss. Då kommer din nog snart. Ses på Fejan!

- Sure...

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Algotezza VIP
Läst 238 gånger
Publicerad 2012-03-19 14:13



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Jag tror att dom där har lättare att kommunicera på fejan... Dom blev kanske störda av hela den här "verklighetsdimensionen", och så lät det som det lät om dom!
När jag läste dialogen kom jag att tänka på att mina krukväxter nog skulle behöva lite extra näring...
2012-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP